Sanseveria terug in de tijd.
Sanseveria terug in de tijd. Foto: Hoffotograaf

Kraonige gaan met Pronk letterlijk terug in de tijd

Algemeen

HUISSEN - Op 23 april houdt De Kraonige Zwaone voor het eerst in haar bestaan een pronkzitting buiten het reguliere carnavalsseizoen! Of toch niet....?

De Kraonige heeft nl beslag weten te leggen op een soort van tijdmachine die alle aanwezigen, artiesten en publiek terugbrengt naar februari van dit jaar. Bij de entree van sporthal De Brink wordt men door een soort ‘zwart gat’ geleid. Aan de andere kant van dit ‘zwarte gat’ wacht zaterdag 5 februari 2022, de oorspronkelijke datum van de Pronkzitting. Deze reis door de tijd maakt het mogelijk om een ‘gewone’ Pronkzitting, voorzien van alle carnavals toeters en bellen, te organiseren waardoor ook deze Pronkzitting aan de Prins en Prinsenvrollie van het gezelschap kan worden aangeboden. 

Voor Prins Gabri d’n getapte Boezenier en zijn prinsessen Nikki en Isa is het de eerste Pronkzitting. Zij hadden, net als vele andere carnavalisten, als gevolg van de coronamaatregelen, geen rekening meer gehouden met een echte Pronkzitting.
Het unieke van het tijdreizen naar 5 februari van dit jaar is dat de op dat moment geldende corona-maatregelen niet meer bestaan en in De Brink geen rekening met de 1,5 meter regel gehouden gaat worden en er dus voldoende plaats is om vele carnavalisten, of andere belangstellenden, te kunnen ontvangen.

Om deze tijdreis en pronkzitting bij te wonen kunt u via de site van De Kraonige Zwaone in het bezit komen van kaarten. Deze zijn ook verkrijgbaar bij Slijterij Degen op ’t Zand en bij Foto Van Eimeren in de Langestraat.

Uitgelicht

Digitale krant