Koningin Peggy Roelofs en Jeugdkoningin Anne Kramer.
Koningin Peggy Roelofs en Jeugdkoningin Anne Kramer. Foto: Ben Otters

Peggy Roelofs nieuwe Schutterskoningin Schuttersgilde Sint-Bavo Angeren

Algemeen

ANGEREN - Eindelijk weer Koningschieten in Angeren. Onder het motto ‘samen verbinden”’werd in het dorpshuis een gebedsvering verzorgd samen met de werkgroep ‘Anders dan Anders’. Zoals bij iedere viering gaat de opbrengst van de collecte naar een goed doel. Dit jaar was het goede doel ‘AlLeS voor Bram’.

“Wij, als Schuttersgilde mochten na de viering een cheque overhandigen van tweehonderd euro. Een mooi gebaar. Daarna werd er nog een vendelhulde gebracht. Vervolgens was het tijd voor het jeugdkoningschieten. Vier kandidaten, Stijn Scholten, Steyn Opgenoort, Jelte Opgenoort en Anne Kramer gingen de strijd met elkaar aan over drie rondes. Na twee rondes bleven Steyn Opgenoort en Anne kramer over voor de finale. Uiteindelijk was het Anne die er met de winst vandoor ging en zich een jaar lang Jeugdkoningin mag noemen. Daarna was het dan echt zover.”

“Na drie jaar Schutterskoning te zijn geweest werd ons Koningspaar Hans & Antoinette bedankt voor al hun inzet de afgelopen jaren. Daarna mocht Hans het eerste schot lossen en onze burgemeester Nelly Kalfs het tweede schot. Hierna werd Hans het zilver afgenomen.”

Daarna gebeurde er in Angeren iets bijzonders. Een nieuwe traditie is ontstaan, want voor het eerst in de geschiedenis stonden er twee vrouwelijke kandidaten onder de mast. Peggy Roeloefs en Antoinette Puntman gingen de strijd met elkaar aan. “Na 115 schoten was het Peggy die de romp van de vogel naar beneden haalde en een jaar lang Schutterskoningin van ons Schuttersgilde mag zijn. Na de officiële huldigingen en een korte rondgang door Angeren barstte het feest los.”

Uitgelicht

Digitale krant