Gemengd koor de Burchtsanghers.
Gemengd koor de Burchtsanghers. Foto: Yvonne Lenting

Jubileumconcert Burchtsanghers Doornenburg

Algemeen

DOORNENBURG - Op zondag 15 mei geeft gemengd koor de Burchtsanghers haar jubileumconcert in het Ontmoetingscentrum in Doornenburg. De Burchtsanghers vieren dit jaar namelijk hun 25-jarig bestaan als  gemengd koor. 

Na een  pauze van bijna twee jaar heeft men de draad weer opgepakt en is er onder leiding van dirigent Gert Huting hard gewerkt om een afwisselend programma te kunnen presenteren. De Burchtsanghers zullen een aantal nummers ten gehore brengen die helemaal passen in het huidige tijdsbeeld zoals  de gospel Freedom en Evacueren.

De Burchtsanghers hebben een beroep gedaan op harmonie Sint-Caecilia Doornenburg om een bijdrage te leveren aan het programma. Het orkest zal een gevarieerd programma brengen met als kers op de taart een optreden met zanger Martijn van Vuuren.
Martijn zingt samen met het orkest een aantal hoogtepunten uit zijn programma Hollandse Meesters. Dit is een programma van bekende Nederlandse nummers waarmee Martijn door het land trekt. De nummers die u zult horen zijn onder meer van Frans Halsema en Ramses Shaffy. Vermeldenswaard is dat orkestdirigent Emile Stoffels de arrangementen voor Hollandse Meesters heeft gemaakt.

Samengevat biedt het programma voor elk wat wils. “Wij willen dit jubileumconcert dan ook van harte bij u aanbevelen want koor, orkest en Martijn staan te popelen om zich na twee jaar weer te presenteren.”

Kaarten à vijf euro zijn verkrijgbaar bij het Ontmoetingscentrum in Doornenburg. Het concert begint om 11.30 uur, maar de zaal is open om 10.30 uur zodat men vooraf een consumptie kan nuttigen.

Uitgelicht

Digitale krant