Afbeelding

Diabetes-lezing Wim Tilburgs

Algemeen

HUISSEN - Woensdag 20 april om 19:30 uur geeft Wim Tilburgs een lezing in de Zandse Kerk (Van Wijkstraat 33) in Huissen over zijn leven met diabetes type 2 zónder medicatie. Door het aanpassen van zijn leefstijl heeft hij in korte tijd zijn medicatie kunnen afbouwen. 

Als ervaringsdeskundige, met behulp van medisch- en wetenschappelijk adviseurs, vertelt Wim graag over hoe het aanpassen van je leefstijl kan zorgen voor een positieve verandering van het ziektebeeld. Ook wordt het landelijke programma 2diabeat onder de aandacht gebracht. Dit programma stimuleert en ondersteunt leefstijlverandering voor mensen met diabetes type 2 door middel van lokale initiatieven.

De lezing wordt georganiseerd door de Herstelcirkel Huissen. De Herstelcirkel Huissen bestaat uit een groep mensen met diabetes type 2. Zij hebben, onder begeleiding van professionals, hun gezondheid verbeterd door het aanpassen van hun leefstijl. Veel van hen hebben dan ook hun medicatie kunnen afbouwen of inmiddels helemaal geen medicatie meer nodig.

De positieve verandering in het ziektebeeld zoals de deelnemers van Herstelcirkel Huissen hebben ervaren, delen zij graag met anderen. Daarom hebben zij Wim Tilburgs uitgenodigd om hierover een lezing te geven. De lezing is gratis toegankelijk voor iedereen. De Zandse Kerk is open vanaf 19:00 uur. “Graag willen we je vragen om je van te voren aan te melden via herstelcirkelhuissen@outlook.com of door te bellen/whatsappen naar 06 53695122.”

Uitgelicht

Digitale krant