Afbeelding
Foto:

Zonnebloem Angeren bezocht paleis Het Loo

ANGEREN - De Nationale Vereniging de Zonnebloem kondigde enkele maanden geleden aan dat er een bezoek aan paleis Het Loo georganiseerd zou worden voor gasten van alle landelijke afdelingen, met name gasten die een rolstoel nodig hadden.

Afdeling Angeren kwam in september aan de beurt en vrijdag 12 september was het zover. De speciale rolstoelbussen, geschikt voor 8 personen per bus, stonden voor het Dorpshuis klaar om het gezelschap, 8 gasten en 8 vrijwilligers, naar het Paleis te brengen. Bij het paleis aangekomen, werden we ontvangen door een Zonnebloem-vrijwilligster en werden de 8 rolstoelen voor de gasten uitgereikt. Van het parkeerterrein naar het restaurant waar de lunch gebruikt zou worden was ver genoeg om blij te zijn met de rolstoelen.

Er werd een heerlijke lunch geserveerd en daarna werden we begeleid naar het Paleis. Wat viel er veel te zien, maar of we wilden ruilen met de vorige bewoners?

Daarna kwam de tuin aan de beurt. Een heerlijke wandeling in een zonovergoten strak geschoren tuin. Prachtig, maar wat werd er vaak "blij dat ik het niet hoef bij te houden" gehoord, Na een kop koffie met een stuk heerlijke appeltaart werd het tijd om weer richting Angeren te gaan.

De organisatie door de Nationale Vereniging de Zonnebloem en de plaatselijke vrijwilligers oogstte veel waardering van de deelnemers aan deze activiteit; een dag om nog lang op terug te kijken