Afbeelding
Foto:

Concert Con Amore samen met Cor Bakker

OOSTERHOUT - Het is alweer acht jaar geleden dat muziekvereniging Con Amore uit Oosterhout samen met Ernst-Daniël Smid een succesvolle voorstelling gaf ter ere van haar 75-jarig jubileum. Dit is daarna herhaald met topartiesten als Linda Wagenmakers en Brigitte Heitzer. Ditmaal is welbekende pianist Cor Bakker te gast. Het concert vindt plaats op 29 november om 20:00 uur in de Sint-Leonarduskerk in Oosterhout.

Samen met Cor Bakker is een zéér veelzijdig programma samengesteld. Voor de pauze is er vooral een 'klassieke' sfeer, met soloimprovisaties van Cor Bakker en stukken samen met orkest zoals Le Chanson des vieux Amants en Prayer for Peace.

Het orkest zelf pakt uit met twee prachtige muziekstukken: het wat Middeleeuwse Lebuïnus ex Daventria en The Secret of the White Rose: een stuk over een waargebeurd verhaal uit de WOII.

Na de pauze is er een lichtere sfeer. Het opleidingsorkest Witlof zal optreden, zangeres Lisa Aalmers uit Elst zingt twee mooie songs. Ook speelt het orkest samen met Cor Bakker en eigen solisten nog een aantal evergreens uit de lichte muziek. Het orkest staat als vanouds onder leiding van dirigent Jos Jansen.

Bijzonder is de medewerking van een drietal plaatselijke kunstenaars aan deze avond: Len Berns, Jos van Doorn en Gijs Scholten zullen tijdens het concert een kunstwerk vervaardigen gebaseerd op hun artistieke impressie van de avond.

Na afloop van de avond is er een afterparty met livemuziek in zaal Merkus. Dan zullen ook de drie kunstwerken worden geveild.

Kaarten inclusief consumptie à 17,50 euro zijn te koop bij accountantskantoor Janssen & Vos en bij dorpshuis De Schakel in Oosterhout. Ook bij één van de leden, of via de website www.conamore-oosterhout.nl.