Afbeelding
Foto:

Polsbandjes op herhaling

met Fruusjoppen in Huissen

HUISSEN - Om tegemoet te komen aan de drank- en alcoholwet, is het dragen van een polsbandje tijdens het Fruusjoppen in Huissen net als vorig jaar weer verplicht. Om een eenvoudig verschil te kunnen aangeven tussen 18+ en 18- zullen alle carnavalisten op maandag voorzien worden van een polsbandje.

Dit polsbandje geeft toegang tot alle cafés en geeft de mogelijkheid om een consumptie te bestellen. Middels de kleur is voor alle partijen duidelijk wie wel en wie geen alcohol mag kopen en drinken.

Na het succes van vorig jaar is in samenwerking tussen Gemeente Lingewaard, de horeca in de kom van Huissen en SHCG De Kraonige Zwaone, besloten op dezelfde voet verder te gaan. Deze gezamenlijke oplossing biedt zowel de horeca als de gemeente de mogelijkheid om te voldoen aan de alcoholwet en zorgt ervoor dat jong en oud welkom blijven in Huissen. Het fruusjoppe kan daarmee gewoon door gaan. En daar is het De Kraonige Zwaone om te doen!!

Polsbandje en een Boes

Op zeven plaatsen in de kom zullen op carnavalsmaandag units komen te staan waar men vanaf 11.30 uur een polsbandje kan aanschaffen. Vanaf vijftien jaar krijgt men voor 2,50 euro, mogelijk na een screening van het ID, het juiste bandje en een consumptiemunt (een Boes). Met deze boes kan men in alle kroegen van Huissen een consumptie bestellen.

Gezellig en veilig carnaval

Mede door het 'polsbandjesbeleid is de verwachting dat Huissen weer het decor zal zijn van een gezellig en veilig carnaval. Een goede samenwerking tussen Gemeente, horeca en De Kraonige Zwaone zorgt ervoor dat het fruusjoppen in Huissen hierdoor nog jaren vooruit kan.