Sfeerbeeld eerste editie.
Sfeerbeeld eerste editie. Foto:

Twee podia vol bands op Festival Under the Milky Way in Huissen

HUISSEN - 12 bands, 2 podia tijdens tweede editie Festival Under the Milky Way in Huissen.

De "Sterrenplukmachine" opent zaterdag 5 sept. om 13.00 uur het festival. Hierna op het open podium de melodic metalband "Never Forget" en de pop/indie band 'Rejected". Op de line-up kunnen we met gemak het label "veelbelovend" plakken aldus de beide initiatiefnemers en medeorganisatoren Frits Reijmers en Benno Arends. Misschien groeidiamanten en nog onbekend bij het grote publiek. "I Am Blazing Lights" een indie/new wave band, uit Arnhem de garagegestookte blues van "Deaf Charley" en "Stennes" met hun smerige, onvervalste Maas en Waalse (blues)rock. Uit Friesland garagerock van "Abdomen", de "Hippy Tree Friends Collective" uit Arnhem/Doetinchem en van "Down Under" komt de doomshine boogie van "Spirit Valley". Net op tijd, want hun populariteit en lijstje met optredens groeit hard. Tussendoor nog twee heerlijk lokale bands. De dansbare hiphop/old soul/rock van "Cold Beverage" en "Jangle" de coverband die de avond gaat inluiden. "Texas Radio" sluit af. Deze mannen kun je gerust een "zooitje ongeregeld noemen", maar muziek maken dat kunnen ze wel, een soulvolle, energieke mix van blues, rock 'n roll en psychedelica.

Kinderprogramma:

De kinderen hebben hun eigen terrein "Spaceplaza". Na het dromen bij de uitvoering van de "Sterrenplukmachine" kunnen daar terecht. O.a. proefjes doen in het laboratorium van een eigenaardige professor, muziekinstrumenten maken en helpen met het maken van een blijvend kunstwerk. Het kinderprogramma duurt tot 18.00 uur.

Duurzaamheid:

UTMW wil graag de groene keuzes maken als het gaat om de ecologische voetafdruk van ons festival en daarnaast de festivalgangers inspireren om duurzaam te feesten. Wil je weten welke keuzes dat zijn? Ga naar www.underthemilkyway.nl.

Socializen:

Naast de goede muziek, moet het festival ook de sfeer bieden om te relaxen en te socializen. Dus daar past een bingo ook wel bij, zo vindt de organisatie. Even nagenieten op mooie locatie van de middag en je opmaken voor een leuke avond. Er is genoeg Food & Drinks.

Locatie:

Het festival wordt gehouden op de surfweide aan de Badweg in Huissen. Deze dag afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Bij de locatie is een bewaakte fietsenstalling. Het festivalterrein is om 12.30 uur open. Kaarten kosten 10 euro per stuk . Nog geen 18?, dan heb je gratis toegang (na legitimatie). VVK-adressen: Foto Van Eimeren Huissen, Cafetaria Braulio Angeren en CD shop Kroese in Arnhem en Nijmegen. Kaarten online via www.underthemilkyway.nl. Hier kun je evenals op de facebook pagina "Festival "Under the Milky Way" Huissen 5 sept. 2015", informatie vinden.