Afbeelding

Feestelijke opening Providentia Gendt

GENDT - Op zaterdag 12 september, gedurende het weekend van Open Monumentendagen, om 16.00 uur wordt Providentia Gendt feestelijk heropend. Na een grondige verbouwing, waar al de nodige publiciteit aan is gegeven, is het zover.


Het stichtingsbestuur kan dan ook bijna niet wachten om de deuren te openen. Maar niet alleen het stichtingsbestuur kijkt uit naar de heropening ook de kerngebruikers zitten te wachten tot het moment dat een 'eigen' home betrokken kan worden. Het is en blijft het beleid van het bestuur dat Providentia voor en van de Gendtse gemeenschap in het bijzonder en voor Lingewaard in het algemeen is. Het is dan ook een streven van het bestuur om alle verenigingen die dat wensen onderdak te bieden.


Op zaterdag 12 en zondag 13 september houdt het bestuur open huis gedurende de openmonumentendagen. Op zaterdag, rond 16.00 uur zal door de toekomst de openingshandeling worden verricht. De opening zal muzikaal worden ondersteund door medewerking van harmonie, schutterij en De Gentenarren. Vanaf 20.30 uur wordt het open huis muzikaal ondersteund door Seven Days Music.
Op zondag is er open huis vanaf 12.00 tot 17.00 uur. Gedurende die dag wordt de muzikale ondersteuning verleend door de Zwabberband, de Stageband en de Gentekwekers. Gedurende de opening en het open huis verzorgt de Historische Kring Gente een fototentoonstelling over de geschiedenis van Providentia.


Het bestuur van de stichting Providentia is al haar sponsoren veel dank verschuldigd voor het tot stand komen van deze renovatie. Ook de Gendtse bevolking heeft letterlijk en figuurlijk haar beste beentje voor gezet en haar steentje bij gedragen.

Afbeelding