Foto: Henk Janssen
Foto: Henk Janssen

Derde retro toertocht

‘Über die Grenze!‘

HUISSEN - Liefhebbers van oude stalen rossen, wollen wielertruien, wielerpetjes en lederen koershelmpjes kunnen hun hart weer ophalen want op zondag 28 augustus gaat alweer de derde Retro Tourtocht van Huissen van start.

Oude racefietsen verzamelen en berijden is hot, getuige de vele retro-toertochten die jaarlijks in binnen- en buitenland worden georganiseerd. Willie Welles en Henk Janssen zijn doorgewinterde retrorijders en organiseren voor de derde maal in successie deze mooie tocht in de regio.

Ook dit jaar start en eindigt de toertocht weer in het centrum van Huissen en vervolgens via een oversteek met de pont over de Rijn naar 's-Heerenberg en Elten in Duitsland waar onder andere de Eltenberg zal worden beklommen. Hierbij worden de mooiste routes gereden en zullen uiteraard enkele tussenstops worden gehouden op de mooiste locaties en bezienswaardigheden tijdens deze tocht.

Bent u in het bezit van oude race- of sportfiets met buiscommandeurs van minimaal 30 jaar of ouder en heeft u ergens nog oude wollen trui in de kast liggen, dan kunt u zich voor deze tocht over ruim 70 kilometer gratis aanmelden bij Henk Janssen, e-mail: henkjanssen37@gmail.com of via onze facebookpagina: www.facebook.com/uberdiegrenze.

Aanvang is om 9:30 uur en de start is om 10:30 uur bij café Het Moment in Huissen. Deze tocht wordt mede mogelijk gemaakt door Profile Ouwerling Fietsspecialist, VDL-Netwerken, Hermsen Groenten en Fruit, Double You Classic bikes, café Het Moment en de Kaasshop uit Huissen.

Foto: Henk Janssen