Afbeelding
Foto:

Aquarellist Hai Verstappen in Kunstlokaal

BEMMEL/HAALDEREN - Aquarelleren is heel populair. Op honderden plaatsen worden cursussen en workshops aangeboden, waar men kan kennis maken met deze techniek.

Toch is aquarelleren een serieus lid van de familie van kunstzinnige uitingen op het platte vlak naast schilderen, grafiek, litho, tekenen Aquarelleren lijkt makkelijk, maar is een van de moeilijkste schildersvormen. Het vereist kennis van de materialen, concentratie en natuurlijk de creativiteit om beelden uit je hoofd of waarnemingen uit de werkelijkheid op het papier over te brengen. Aquarelleren is een samenspel met water, pigment, papier en kwast. Het water heeft een actieve rol. De kunstenaar bepaalt wat er gebeurt op het papier, maar moet zich ook aanpassen aan wat het water doet.

Hai Verstappen is autodidact en heeft jaren af en toe naast zijn werk als natuurkundeleraar geschilderd. Na zijn pensionering is hij gevoed door (internet-) cursussen van Johannes Vloothuis, Virgil Carter, Chris Tielemans en Margot van Veghel/Gerda Mentens fulltime aquarellist geworden. Hij houdt van landschappen/landschapselementen, niet figuratief en niet abstract of positiever geformuleerd: semi-figuratief of semi-abstract met een eigen kleurkeuze. Voor deze tentoonstelling heeft hij onder andere naar bomen in Bemmel gekeken. In een aantal aquarellen is dit terug te zien. Hij is winnaar van de Mieke Bles Kunstprijs 2016.

De opening van deze expositie is op zaterdag 10 december om 16.00 uur. Kunstlokaal Bemmel (Dorpsstraat 41) is geopend iedere vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en tijdens de Kerstmarkt Bemmel op zondag 11 december. De expositie duurt tot 11 maart.