Afbeelding
Foto:

Zandse Kerk gescheiden van pastorie

HUISSEN - Afgelopen week is er gewerkt aan de nutsvoorzieningen van de Zandse Kerk. Tot deze week deelde het kerkgebouw deze voorzieningen met de pastorie. Met deze scheiding is de eerste stap gezet om het kerkgebouw zelfstandig te laten voortbestaan en over kan naar stichting De Zandse Kerk.

Het zag er de afgelopen week vreemd uit bij de Zandse Kerk. Op verschillende plaatsen waren gaten gegraven en lagen leidingen bloot. Er werd gewerkt aan de nutsvoorzieningen voor het kerkgebouw en de pastorie. De voorzieningen van de Zandse Kerk, zoals gas, water en elektra waren gecombineerd. De aansluitingen kwamen veelal bij de pastorie binnen. Voordat de overdracht kan plaats vinden, moesten deze voorzieningen gescheiden worden. In de kerk is een nieuwe meterkast gerealiseerd waar nu alle aansluitingen in de kerk komen. Hierbij is ook al gedacht aan bijvoorbeeld glasvezel.

De volgende stap is de riolering. Dit wordt later gedaan als de nieuwe toiletten gerealiseerd worden. Daarnaast moet er kritisch gekeken worden naar het verwarmingssysteem en mogelijk ook naar het isoleren van het gebouw. Voor de toekomstige situatie zal het bestaande verwarmingssysteem namelijk niet voldoende. Met de scheiding van deze voorzieningen is de Zandse Kerk klaar voor een eigen zelfstandige toekomst.

"Wilt u de plannen volgen van stichting De Zandse Kerk, kijk dan op www.zandsekerk.nl, of volg onze Facebookpagina. Mail ons voor vragen op info@zandsekerk.nl."