Het terrein biedt ruimte aan 70 woningen met parkeerkelder (foto Sjaak Veldkamp)
Het terrein biedt ruimte aan 70 woningen met parkeerkelder (foto Sjaak Veldkamp) Foto:

Parkeren Aloysiuslocatie ondergronds

HUISSEN - Het te bouwen appartementencomplex op de Aloysiuslocatie in Huissen krijgt een ondergrondse parkeervoorziening. Ook de bergingen van de bewoners gaan ondergronds. Dat zijn de gemeente en de betrokken partijen overeen gekomen.

Vanaf eind 2016 worden plannen gemaakt voor de Aloysiuslocatie en de Doelenstraat. Op het terrein van het voormalige schoolterrein wordt gewerkt aan de bouw van 70 woningen en parkeervoorziening. Parkeren was onderwerp van overleg. Auto’s parkeren op het binnenterrein van het wooncomplex of ondergronds. Wethouder Johan Sluiter zei eerder dit jaar zich altijd sterk te hebben gemaakt voor een parkeerkelder. De meerkosten zijn voor projectontwikkelaar. VolkerWessel Vastgoed. Het kan uiteindelijk nog uitdraaien op een half ondergrondse parkeervoorziening. Mocht dat zo zijn, dan kan een volledige afzuiginstallatie op het gebouw achterwege blijven. Het betreft een stedenbouwkundig plan, er is nog geen sprake van een uitgewerkt bouwplan, legt de gemeente uit. De enige zekerheid is dat de binnentuin geen parkeerplaats wordt, maar groen.

Het bijkomend voordeel van ondergronds parkeren is volgens het college dat na sloop van het huidige vergadergebouw van de gemeente de locatie ontwikkeld kan worden als tweede bouwfase. “In dit model wordt voorkomen dat er tegenover het Raadshuisplein een nieuw parkeerterrein ontstaat.”

De plannen bestaan verder uit herbouw van woningen van Waardwonen in de Doelenstraat en de aanleg van een wandelroute tussen Sancta Maria en het Raadhuisplein. Aloysius staat 5 juli op de agenda van de Politiek Avond.