Afbeelding
Foto:

Culturele Dag op kasteel Doornenburg

DOORNENBURG - Kasteel Doornenburg zet 10 september zijn deuren wijd open en biedt de bezoeker van de Culturele Dag gratis toegang tot het kasteel (met uitzondering van het museum).

Er is een programma voor jong en oud. Historische kring Doornenburg presenteert en verkoopt in de hal van het kasteel hun boek 'de Burgeu'. Kinderen kunnen zich verkleden en onderleiding een dansje leren. De ensembles Danserijen en Tarantella bespelen middeleeuwse instrumenten en houden afwisselend optredens. Oude ambachten als worstroken, mandenvlechten en smeden zijn te bewonderen en het boogschieten zal ook niet ontbreken op deze dag.

De Open instuif circusworkshop wordt gepresenteerd door een echte circus docent. Je kunt proberen te jongleren met ballen, ringen, kegels, diaboloƫn, koordlopen, bordjes draaien, een- en anderwieligen et cetera.

De middeleeuwse kruidentuin langs de Linge is ingericht als picknickplaats. Vanaf het poƫziepad zie je het kasteel steeds vanuit een ander oogpunt. Behalve het museum is het kasteel op deze dag te bezichtigen.

Het programma is van 11.00 tot 16.00 uur. Er is vrij entree.