Afbeelding

Retraitedag in teken Keltische Spiritualiteit

RESSEN - Retraitedag op zaterdag 16 september van 11.00 tot 16.00 uur (inloop met koffie/thee vanaf 10.30 uur) in De Kosterij. Deze eerste retraitedag van het nieuwe seizoen – dat in het teken staat van de Keltische spiritualiteit - heeft als thema ‘Metgezel’.

‘Anam Cara’ is een Iers-Keltische uitdrukking die zo iets betekent als ‘zielsverwant’. In de Keltische spirituele traditie is er een besef dat elk mens groeit door de verbinding met anderen. Openheid, vertrouwen en acceptatie kunnen een vriendschap doen groeien tot een zielsverwantschap waardoor beiden groeien aan elkaar. Ook in de eerste christelijke gemeentes was vriendschap een belangrijk thema. Ik noem jullie geen dienaren, maar vrienden’, zei Jezus tegen zijn leerlingen.

Op deze retraitedag staan we stil bij de betekenis van de mensen die voor jou een metgezel waren of zijn in je leven. Maar ook is er aandacht voor de vraag hoe en voor wie jij een metgezel bent, bent geweest of kunt zijn. De organisatie is in handen van de werkgroep Pleisterplaats Ressen. De dag is in De Kosterij, Kerkenhofstraat 3, Ressen en deelname kost inclusief koffie, thee en soep vijftien euro (lunchpakket en wandelschoenen meenemen.
Aanmelden kan bij Marijke de Kruijff, 06 17829303; info@pleisterplaatsressen.nl. Meer informatie staat op www.pleisterplaatsressen.nl.

Afbeelding