De groep Close Encounters
De groep Close Encounters Foto:

Historische Kring Gente

en Open Monumentendag

HULHUIZEN - Bij Café Concordia (Camping Waalstrand) in Hulhuizen is in de grote zaal een fototentoonstelling over Hulhuizen 200 jaar bij Nederland te zien. Van 14.00 tot 15.00 uur is er een optreden van Accordeon Groep 'Betuwe Oost'.

Bij Landgoed Poelwijk, Poelwijklaan 5 in Gendt exposeren en plein air schilders zoals het woord al zegt hun werk in de buitenlucht. Tatjana versiert deze dag op het terrein met haar GordijnKunst verschillende bomen. Verder is er ’s middags met een pauze van een half uur een optreden van de Klif Eastwood Singers van 14.00 tot 15.30 uur.

De derde locatie is de Piramide aan de Waal, Munnikhofsestraat 28. Daar is een fototentoonstelling van de Munnikhof door de jaren heen te bekijken en wordt er geïmproviseerde akoestische muziek gespeeld door het trio Close Encounters. Dit trio bestaat uit Berry Cloosterman op de harp, Clive Burrill gitaar en Stefan Posthuma sopraansaxofoon.

De optredens zijn steeds een half uur lang en beginnen om 13.00, om 14.30 en het laatste is om 16.00 uur. Overal in den lande zijn overigens op de Open Monumentendagen weer allerlei gebouwen gratis te bekijken.