Afbeelding
Foto:

Uniek boek over verdwenen buurtschap ‘De Burgeu' in Doornenburg

DOORNENBURG - Vanaf 9 september is een bijzonder boek te koop over 'De Burgeu'.

De Burgeu was een kleine buurtschap, die lag in de voormalige zuidhoek van de Roswaard, een polder aan de westkant van het Pannerdensch Kanaal. Tot aan het eind van de Tweede Wereldoorlog woonde hier een flink aantal mensen. Zij verdienden hun brood in de steenfabriek op De Roswaard, in de scheepvaart, in de handel of op een boerderij. Een buurtschap dat aan het eind van Tweede Wereldoorlog verwoest werd door de Duitsers en ‘n paar jaar daarna door een bochtverlegging in het Pannerdensch Kanaal definitief verdwenen is.

Het boek schetst beknopt de geschiedenis van De Burgeu als onderdeel van De Roswaard, vanaf de Middeleeuwen tot ongeveer 1950. Veel foto’s, kaarten, overzicht van bewoners, verhalen en anekdotes van en over oud-bewoners. Het is samengesteld door 3 leden van de Historische Kring Doornenburg en prachtig vormgegeven en uitgegeven door Richard van Driel (ABC Drukkerij Doornenburg).

Van het boek (108 blz., full-color) is een beperkte oplage aangemaakt. Dankzij groot aantal financiële bijdragen is de kostprijs voor dit schitterende en unieke boek laag (leden van Historische Kring Doornenburg gereduceerd tarief). Op 9 september is het boek te koop in het Ontmoetingscentrum, op 10 september in Kasteel Doornenburg en daarna via de Historische Kring (onder andere tijdens de eerste werkavond na de zomervakantie: dinsdag 5 september in het Ontmoetingscentrum).

Intekenformulieren verkrijgbaar via info@historischekringdoornenburg.nl, www.historischekringdoornenburg.nl, facebookpagina en bij enkele Doornenburgse winkeliers.