Afbeelding
Foto:

Kobra komt naar Bemmel!

BEMMEL - Op zondagmiddag 1 oktober om 16.00 uur speelt Kobra de muziek-theatervoorstelling 'What the Waf' in de Theaterkerk in Bemmel.

Wie of wat is Kobra?Het Kobra Ensemble bestaat uit zes jonge vrouwen, die elkaar kennen vanuit het Nationaal Kinderkoor en het Nationaal Jeugdkoor. Zij zingen een mix van klassieke en hedendaagse muziek, volks- en popmuziek. In hun voorstellingen gaan zang en theatrale verbeelding hand in hand.

Waarom in de Theaterkerk in Bemmel? Dit is een plek die nostalgische gevoelens oproept. Een plek met een fantastische culturele bestemming heeft door een krachtig burgerinitiatief. En een plek die het verdient om mooie voorstellingen in huis te krijgen.

Wat is 'What the Waf'? Een muziek-theatervoorstelling gewijd aan Nelly van Doesburg en haar relatie met Theo van Doesburg. In het jaar van De Stijl - de kunststroming met onder andere Rietveld, Mondriaan en Van Doesburg - weet Kobra met regisseuse Jorinde Keesmaat van dit gegeven een prachtige voorstelling te maken. Dit intrigerende gegeven krijgt op het podium gestalte in een zestal personages die 27 stukken zingen. Het stuk ging in première tijdens het Grachtenfestival in het Muziektheater. Vier keer uitverkocht, vier keer een groot succes. Met Jorinde Keesmaat maakte Kobra twee eerdere voorstellingen in het Concertgebouw.

Waarvan kunnen we Kobra kennen? Van onder meer Podium Witteman, Vrije Geluiden, NTR Klassieke Muziek Kwis, Grachtenfestival, DWDD, festival Down the Rabbit Hole. Meestal is Kobra te zien en te horen in de Randstad, maar nu eindelijk ook eens in deze contreien. Kaarten bij Cyriel Kegels 06 82924760 of bij de Theaterkerk. (www.theaterkerkbemmel.nl en www.kobraensemble.nl).