Ontmoetingscafé in Bemmel

BEMMEL - In het Ontmoetingscafé komen mantelzorgers bij elkaar om kennis rondom een bepaald thema op te doen en ervaringen te delen. Het Ontmoetingscafé is er voor familieleden die voor iemand zorgen en andere belangstellenden.

Op dinsdagavond 19 september van 19.30 tot 21.00 uur vindt er weer een Ontmoetingscafé plaats in Grand Café verpleeghuis De Lingehof aan de Gouden Appel 122 in Bemmel. Het thema van deze avond is 'Wilsbeschikking bij dementie'. Hoe maak je zo’n lastig onderwerp bespreekbaar? Voor iedereen is nadenken over wensen met betrekking tot de laatste levensfase belangrijk. Maar bij dementie ligt dat ingewikkelder. Daarom is het van groot belang deze wensen te bespreken en vast te leggen op een moment dat dat nog kan. Welke zaken zijn goed om vooraf te regelen en hoe doe je dat? Wie mag tijdens het leven de beslissing nemen bij wilsonbekwaamheid? Notaris Bob van Elst van Lingewaerd Notarissen zal tijdens deze avond uitleg geven over bovenstaande zaken. Medewerkers van de deelnemende organisaties zijn ook aanwezig voor het beantwoorden van uw vragen.

SWL organiseert deze bijeenkomsten in samenwerking met huisartsenpraktijk De Teselaar, Zinzia Zorggroep locatie verpleeghuis De Lingehof en RijnWaal Zorggroep. Voor aanmelding kan men contact opnemen met het Meldpunt SWL, 088 2552555 of mailen naar: meldpunt@swlingewaard.nl.

Gratis inloopavonden over directe hulp bij schulden

ARNHEM - Er zijn weer gratis inloopavonden 'directe hulp bij schulden'.

"Vraag hulp voordat het echt een prbobleem wordt wacht niet stel niet uit, kom langs. Wij www.stichting-sbbo.nl staan klaar met onze vrijwilligers/sters om directe hulp te bieden bij problematische schulden. Geneer u niet! De avonden zijn gepland op 2 oktober op 6 november en op 11 december. tijden tussen 19.00 & 21.00 uur in een ongedwongen sfeer in boerderij De Kroon aan de Randweg in De Laar-Oost."

Er is gratis parkeren aan de overkant van de weg achter de Jumbo. De koffie staat klaar. We zijn er ook voor belastingzaken en andere problemen met overheden, deze worden wel per geval bekeken of dit pro deo kan of niet. Wij nodigen zeker ook ZZP-ers uit en startende ondernemers. Goede raad hoeft niet duur te zijn."