Foto: Geldersch Landschap & Kasteelen
Foto: Geldersch Landschap & Kasteelen Foto:

Landgoed Poelwijk te bezichtigen

tijdens Open Monumentendag

GENDT - Landgoed Poelwijk aan de Poelwijklaan 5 in Gendt is op zondag 10 september van 10.00 -17.00 uur gratis te bezichtigen. Iedereen kan een kijkje nemen in de 15de-eeuwse toren op het landgoed.

Verder laat Tatjana Kirienkot haar gordijnkunst wapperen tussen de bomen. René, beeldend kunstenaar, exposeert zijn landschapsschilderijen tegen de groene taxusmuur. Ook zal hij met zes collega's, verspreid uit het land, en plein air schilderen. Er is een optreden van de Klif Eastwood Singers uit Oosterhout en een boomchirurg geeft gelegenheid tot boomklimmen. Ook is er koffie, thee en appelsap verkrijgbaar. Adres: Landgoed Poelwijk. Meer informatie staat op www.landgoedpoelwijk.nl of www.glk.nl/evenementen.

De 15de eeuwse toren op het landgoed is het restant van het sinds de 18de eeuw verdwenen kasteel Poelwijk. In het beneden vertrek zijn nog trompe-l'oeil beschilderingen te zien. Op de eerste verdieping bevindt zich een laatgotische gemetselde schouw met haardstenen uit de bouwtijd. Vanaf de bovenste verdieping van de toren heeft de bezaoeker fraai uitzicht over de Ooypolder en is bij helder weer de stuwwal van Beek te zien. De trappen in het gebouw zijn smal en steil, betreden is op eigen risico.