Mantelzorgcafé Gendt

GENDT - In het volgende mantelzorgcafé staat het thema 'Kinderen met autisme' centraal. Voor ouders met een kind met autisme is het fijn om ervaringen te kunnen delen met mensen die weten wat het betekent om een kind met autisme te hebben.

In de praktijk blijkt dat deze ouders zich vaker onzeker en alleen voelen staan als het gaat om bijvoorbeeld hoe om te gaan met mijn kind en het vinden van de juiste ondersteuning.

Anja Wagener, moeder van een zoon met autisme en leerkracht die kinderen met autisme begeleidt, zal de avond inleiden en ingaan op haar eigen ervaringen als moeder en leerkracht. Tegen welke zaken is zij aangelopen en wat heeft haar geholpen.

De avond heeft een open karakter en heeft vooral als doel dat ouders ervaringen met elkaar kunnen delen en uitwisselen. De vrijwilligers die in samenwerking met de mantelzorgconsulent van SWL de avond begeleiden, zullen zorgen voor een vertrouwde en veilige sfeer.

De avond is woensdag 13 september van 20.00 tot 22.00 uur in Providentia, Dorpstraat 5, Gendt. De kosten zijn 2,00 euro. Inlichtingen zijn te verkrijgen bij Henny Campschroer, vrijwillig coördinator, via 0481 421758. Graag opgave bij deelname bij het Meldpunt SWL : 088 2552555 of via E-mail: meldpunt@swlingewaard.nl.