Museum Mea Vota tijdens Open Monumentenweekend

HUISSEN - In het kader van het Open Monumentenweekend is het museum Mea Vota op 10 september van 11.00 tot 17.00 uur geopend. Mea Vota ligt aan de Boskoops Glorie 33 in Huissen.

De echte Huissense druiven beginnen goed te rijpen er is dan ook gelegenheid voor het publiek om een kijkje in de kassen te komen nemen om de trots van Mea Vota met eigen ogen te aanschouwen. Tijdens deze dag is er tevens de mogelijkheid om onze heerlijke druiven te kopen. Als thema is dit jaar gekozen voor: ‘Boeren, burgers en buitenlui’. De nadruk ligt hiermee sterk op mensen en op hun onderlinge economische en culturele relaties. Het thema verbindt stadsbewoners, plattelandsbewoners en mensen met een rondtrekkend bestaan, en het verbindt uiteenlopende historische perioden met het heden.

Er zijn die dag verschillende activiteiten georganiseerd; vanaf 13.00 uur wordt er elk uur een rondleiding verzorgd door de kassen met druiven onder begeleiding van een ervaren tuinder. Ook is er weer de een wijnproeverij van de heerlijke Mea Vota druiven met op de achtergrond een muzikale omlijsting.