Afbeelding

Historische Kring Angeren tijdens Open Monumentendag

ANGEREN - De Historische Kring Angeren (HKA), gaat met het thema van de Open Monumentendag 'Burgers, boeren, buitenlui', de boer op gaat.

Angeren kende vroeger een rijk boerenleven. In de Boerenhoek (kan het passender) op boerderij De Walbeekschen hof, wil de HKA je het boerenleven van vroeger laten (her)ontdekken. Op zondag 10 september is er van 10.00 tot 17.00 uur een fototentoonstelling/dia-presentatie en is oldtimerclub Angeren aanwezig met landbouwtrekkers van vroeger. Tevens is er volop gelegenheid om een kijkje te nemen in de schuren van de Walbeekschen hof. De Sasa (actieve senioren Angeren) en HKA zorgen voor de ontvangst en heten je graag welkom op de Walbeekschenhof; entree, koffie, thee gratis. De huidige eigenaar van de Walbeekschen hof ontvangt je graag om een stukje geschiedenis van de hof te vertellen. De hofstede was in 1788 eigendom van “'Mevrouw de Baronnesse van Walbeek' en komt zodoende aan de naam (bron Robert Melchers).

De fototentoonstelling geeft een overzicht van de mechanisatie in en om de Angerse boerderijen. In de dia-presentatie staan vooral de steenfabrieken centraal. Oldtimersclub Angeren toont met liefde voor het vak en enthousiasme voor de hobby haar landbouwtrekkers van vroeger. Tevens zullen ze op gezette tijden een demonstratie ploegen verzorgen. Kom zondag 10 september tussen 10.00 en 17.00 uur naar de Open Monumentendag op boerderij De Walbeekschen Hof aan de Boerenhoek/Lodderhoek.

Foto: archief Ben Otters