Jonge duivenvlucht Peronne:

winst voor Eef van Aalten

HUISSEN - Zondag 13 augustus werden de duiven met prachtig weer om 09.15 gelost op een afstand van 306 kilometer.

De snelheid lag rond de 80 kilometer per uur. De eerste duif landde om 13.05 uur op het hok van Eef van Aalten. 2e. C. Vermeulen. 3e. T. Sas. 4e. C. Neijenhuis. 5e. P.J.H. van Ooijen.

Kunstlokaal Bemmel op landgoed Doornik

REGIO - Op en rond het landgoed Doornik zullen in het weekend van 9/10 september aanstaande diverse activiteiten plaats vinden in het kader van het Festival De Oversteek en de Open Monumentendag.

In het programma van het Festival De Oversteek staan de Doornikse natuurakkers centraal. Op zondag 10 september vindt er een rondleiding plaats op het landgoed met bezichtiging van het landhuis, de schuur, de prachtige tuinen erachter en als toetje de zalmrokerij. De wandelingen starten om 13.00, 14.30 en 16.00 uur.

De kunstenaars van Kunstlokaal Bemmel hebben hierbij aansluiting gezocht. Beide dagen is er werk te zien in diverse disciplines (schilderijen, keramiek, stenen en bronzen beelden, etsen). Tussen 12.00 en 17.00 uur zullen enkele kunstenaars aanwezig zijn. Alles bij elkaar een aantrekkelijk 'menu' voor enkele aangename uren.