Foto: foto Nemeton van SJI Parts, fotograaf Barbara Beekman.
Foto: foto Nemeton van SJI Parts, fotograaf Barbara Beekman. Foto: foto Nemeton van SJI Parts, fotograaf Barbara Beekman.

3 Oever Festival en de kunst

REGIO - Tijdens het 3 Oever Festival, van 15-17 september in de hele Gelderse Poort, zijn ruim 400 artiesten en kunstenaars actief, op allerlei locaties en met heel veel verschillende kunstvormen.

Een aantal kunstenaars is speciaal voor het 3 Oever Festival aan de slag gegaan voor een bijzondere productie. Zo heeft choreografe Steffi van Leth meerdere plekken van het festivalterrein bezocht. Uiteindelijk heeft ze besloten om in de Millingerwaard, aan de oever van de Waal, een dansvoorstelling te gaan ontwikkelen. Het is een eerbetoon aan de 8000 jaar oude, versteende, eikenstammen, die hier het natuurlijk kunstwerk Woodhenge vormen. Het is de voorstelling 'Nemeton' geworden. Samen met danseres Annemarie Oerlemans en zanger Gerben van den Bosch zal zij op zaterdag- en zondagmiddag haar ervaring met het publiek delen. Het is mogelijk voor deze voorstelling te reserveren via www.3oeverfestival.nl/programma.

Een voorstelling als deze past bij uitstek bij het 3 Oever Festival, waar natuur en cultuur met elkaar worden verbonden. Het publiek kan niet lui achterover hangen, maar moet actief op pad, van locatie naar locatie, door het bijzondere landschap van de Gelderse Poort.

Veel voorstellingen en tentoonstellingen zijn gratis, soms wordt 'voor de pet' gespeeld, voor een aantal voorstellingen (zoals Nemeton) wordt een toegangsprijs (vaak 5 euro) gevraagd. Meer informatie over locaties en programma staat op www.3oeverfestival.nl.