Afbeelding
Foto:

School’s Cool Lingewaard zoekt vrijwilligers

LINGEWAARD - Jaarlijks biedt School's Cool kansrijke, kwetsbare leerlingen extra ondersteuning. Hiervoor zoeken wij vrijwillige mentoren die leerlingen willen ondersteunen bij schoolse zaken.

Afgelopen januari zijn Daniëlle van Deutekom en Heidy Daatzelaar van start gegaan binnen de Gemeente Lingewaard. Het project omvat twee programma’s. In het 12- programma richten we ons op de kwetsbare doelgroep die op de basisschool zit. Zij komen in aanmerking voor extra hulp op sociaal- emotioneel gebied en bij rekenen, taal en lezen. "We streven ernaar dat kinderen met meer zelfvertrouwen makkelijker meekomen in de groep. Binnen het 12+ programma zijn we gericht op de kwetsbare jongere die de overstap gaat maken naar het voortgezet onderwijs. De stap van de basisschool naar de brugklas is groot. Voor een aantal kinderen te groot. Het doel van School' s Cool is de kans op een succesvolle loopbaan in het voortgezet onderwijs te vergroten en vroegtijdig schoolverlaten te voorkomen."

De leerlingen krijgen een eigen mentor die hen wekelijks ondersteunt. De mentor is een goed opgeleide vrijwilliger die met geduld, aandacht en enthousiasme een leerling gedurende enige tijd extra aandacht geeft. De leerlingen ontwikkelen hun kwaliteiten en talenten en krijgen meer inzicht in eigen kunnen.

"De eerste ondersteuningstrajecten zijn inmiddels opgestart. Toch zijn er meer mentoren nodig om aan de hulpvraag van scholen en ouders te voldoen. Bent u onze mentor? Of wilt u meer weten over School’s Cool Lingewaard? Neem dan contact met ons op! Mail naar: info@schoolscoollingewaard.nl. Volg ons op Facebook!"

Koffieconcert met zeemanskoor Schip Ahoy

GENDT - Zondagmorgen 17 september staat er bij de Gendtse Ouderenvereniging het jaarlijkse koffieconcert op het programma.

Ditmaal gooit kapitein Gert Huting deze morgen in de theaterzaal van Providentia de trossen los, om er met het zeemanskoor Schip Ahoy weer een gezellige morgen van te maken. Het koor heeft in korte tijd een behoorlijke reputatie opgebouwd als het gaat om 'n paar uurtjes een gezellige en ontspannende sfeer te kweken. Het repertoire is ondertussen ook van dien aard, dat er voor iedereen wel herkenbare meezingers tussen zitten. Ook het buitenlandse repertoire wordt niet meer geschuwd kortom, genoeg redenen om 17 september massaal naar Providentia te komen voor een zondagmorgen vol vrolijke zang. Iedereen is van harte welkom.

Niet-leden betalen drie euro entree en dat is inclusief koffie met een plak cake. Bovendien is de kans groot, dat men met een mooie prijs naar huis gaat, want tussen de bedrijven door, is er de traditionele verloting waar weer mooie prijzen mee te winnen zijn. De aanvang van deze klank en luisterijke morgen is 11.00 uur en vindt plaats in de theaterzaal van Providentia aan de Dorpstraat in Gendt.