Afbeelding
Foto:

Eerste hulp

bij energiebesparing (3)

Energie besparen? Graag! Maar hoe?

Wassen en drogen:

Was alleen als het noodzakelijk is op 60 graden. Met de nieuwe wasmiddelen is wassen op 30 of 40 graden vaak voldoende, en kost 50% minder energie. Een besparing van zo’n 25 euro per jaar. Probeer altijd te wassen met een volle machine.

Minder was in de droger? Hang de helft van de wasjes, die normaal in de droger belanden, aan de lijn. Beter voor het milieu en het spaart zo’n € 30 per jaar uit aan energiekosten. Buiten drogen in de wind en de zon is helemaal gratis!

Ook bij de vaatwasser geldt : laat hem pas draaien als hij vol is. En gebruik het ecoprogramma: u bespaart al gauw zo’n 25 euro per jaar.

Koelen en Vriezen:

Een volle koelkast verbruikt minder energie dan een lege. Als u toe bent aan een nieuwe koelkast, koop deze dan “op maat” en let op het energielabel. Ontdooi producten uit de vriezer (tijdig) in de koelkast. Zorg dat de deuren goed sluiten. Koel warm eten eerst af, voordat u dit in de koelkast zet. Kies voor een koelvriescombinatie, want deze gebruikt altijd minder stroom dan twee aparte apparaten.

Precies genoeg water koken:Zet je water op voor thee, of kook je water voor de pasta of de aardappels? Verwarm niet meer water dan nodig is en bespaar zo’n 20 euro per jaar.

Meer informatie : Lingewaard Energie

www.facebook.com/LingewaardEnergie/

www.lingewaardenergie.nl info@lingewaardenergie.nl

Het volgende spreekuur van het Energieloket is woensdag 6 september van 14.00 tot 16.00 uur bij het participatiepunt SWL in Bemmel, 20 september van 14.00 tot 16.00 uur in Huissen.