Ingezonden brief

Misleiding

Van gedachten wisselen over in- en uitbreiding is een interessant onderwerp: meer gezinnen de kans geven in een kindvriendelijk dorp te leven, is prima. Dat B06 iets wil doen om de leefbaarheid van Gendt te handhaven en te verbeteren, is uitstekend. Maar er een dubbele agenda op na houden is verwerpelijk. Dat blijkt uit een artikel over een centrumplan voor Gendt. Met name de kop 'Centrumplan Gendt heeft genoeg aan één basisschool' roept vraagtekens op.

Hoe dan ook, het genoemde artikel bevat dwalingen, zoals 'Door krimp zou er in 2020 geen ruimte meer zijn voor 2 basisscholen.' En: 'Volgens prognoses van B06 zal in Gendt tot 2020 het aantal benodigde klaslokalen gehalveerd zijn.' Dit kan niet anders uitgelegd worden dan misleiding van de Gendtse bevolking.

Want kijkend naar de échte cijfers, telt Gendt nu en in de nabije toekomst zoveel kinderen dat er met gemak 2 scholen in stand gehouden kunnen worden. Sterker nog, dit is noodzakelijk, om huidige en toekomstige ouders een bewuste keuze te kunnen laten maken voor een goede school. Dat er nu 2 scholen zijn - naast de katholieke Vonkenmorgen, het hooggewaardeerde en bloeiende IKC de Tichelaar - is te danken aan de inzet van ouders die zich destijds niet konden vinden in het toenmalige beperkte aanbod. De Tichelaar voldoet duidelijk aan een behoefte en telt intussen dan ook ruim 220 leerlingen. Een groei die de komende jaren doorzet.                                                

W. Queens

Stichting ATOS