Afbeelding
Foto:

Kattenluikje naar de eeuwigheid

HUISSEN - De scholen zijn weer begonnen. Het dagelijkse leven neemt weer zijn loop. We zijn druk, hebben veel te doen. Werk, huishouden, boodschappen, kinderen, vrienden, sport, facebook, WhatsApp, twitter, et cetera. Geen tijd om je te vervelen.

En toch is er zo af en toe behoefte aan een moment van rust. Even een pas op de plaats, even stil zijn. Het is goed om dan te weten dat er een plek is waar je een dak boven je hoofd vindt en grond onder je voeten. Waar je samen kunt dromen en tegelijkertijd vol energie de wereld in kunt gaan. Waar een traditie levend wordt gehouden en je je bewust bent van je achtergrond. Dan is het fijn dat je in een kerk bij elkaar kunt zijn. Dat het over echte dingen gaat en niet over oppervlakkige. Een plaats waar het stil is en waar één uur in de week ‘het kattenluikje naar de eeuwigheid kleppert’. (Marja Huson-ter Avest, n.a.v. ds. Henk Leegte, Tenachon 16, Stichting Pardes)

Kerkdienst Protestantse Gemeente Huissen, zondag 10 september, 10.00 uur, ds. Matthijs Glastra. Met koffie/thee na afloop. Net als iedere vrijdagmiddag van 14-16 uur. U bent van harte welkom!