Volgens bewoners  zijn al diverse keren klachten ingediend over het drukke verkeer op de Papenstraat. (foto Sjaak Veldkamp)
Volgens bewoners zijn al diverse keren klachten ingediend over het drukke verkeer op de Papenstraat. (foto Sjaak Veldkamp) Foto:

Nogmaals snelheidsmeting voor Papenstraat

BEMMEL - Bewoners van de Papenstraat gaan gebukt onder het drukke verkeer en geluidsoverlast. Vrachtwagens die supermarkten vanaf 6.00 uur moeten bevoorraden worden steeds groter en luider. Tractoren met aanhangers of uitstekende landbewerking machines komen in volle vaart voorbij zodat de banden stuiteren. En in het algemeen wordt er veel te hard gereden.

Soms denk ik dat er straatraces worden gehouden, zo schrijft een bewoonster. Het college antwoordt de zorg te begrijpen. Op een aantal punten wordt op korte termijn aandacht geschonken, zo luidt de schriftelijke toezegging. De drukte blijft.

Over onveiligheid wil het college niets horen. "Op basis van ongevallenregistratie zien wij geen aanknopingspunten voor een verminderde verkeerveiligheid." Bovendien is er in 2013 een snelheidsmeting gedaan. Er was een uitschieter van 89 km/uur, maar het is nagenoeg onmogelijk om dergelijke uitschieters met aanpassingen in de weg te voorkomen. Toch wordt er nogmaals een snelheidsmeting gehouden. Mocht blijken dat er sinds 2013 harder wordt gereden, dan is dit mogelijk een aanleiding om maatregelen te treffen, zo meldt de gemeente in de brief naar de bewoonster.

Om de geluidsoverlast terug dringen vraagt de Papenstraat allang om stil asfalt. Dat ligt er al, kregen ze van de gemeente als antwoord. De bewoonster schrijft: "Nu heeft een of andere wethouder gezegd dat er geen stil asfalt ligt, maar krijgen we dit dan nog?" Misschien, laat de gemeente weten. Bij de eerstvolgende onderhoudsbeurt van de weg wordt bekeken of 'geluid reducerende maatregelen' noodzakelijk zijn. Zo ja, dan is het nog de vraag of stil asfalt wel de juiste oplossing is.