Afbeelding
Foto:

Uitwaaien in de Bemmelse polder

BEMMEL - Op zondag 24 september kan iedereen uitwaaien in de Bemmelse polder onder leiding van natuurgidsen van Stichting Lingewaard Natuurlijk. Om 14.00 uur start een excursie vanaf De Veldschuur, Sportlaan 1m in Bemmel. De excursie duurt tot ongeveer 16.15 uur. Vanaf 13.45 uur staat de koffie en thee of limonade klaar.

De herfst kondigt zich al aan. Als we geluk hebben wordt het een mooie zonnige najaarsdag. We kunnen ook écht herfstweer treffen en misschien waait het wel flink. In de natuur is van alles te bekijken. De mooie herfsttinten van de bladeren, de laatste bloeiende bloemen en natuurlijk de vruchtjes die we ontdekken. We zoeken antwoorden op vragen als: Waarom laten bomen hun bladeren vallen? Welk dier verzamelt die vruchten om er de winter mee door te komen? Hoe beschermen planten zich tegen de naderende winter? Waarom zien we paddenstoelen vooral in de herfst?

Wellicht zien we grote zilverreigers langs de kant staan die de door aalscholvers opgejaagde vissen proberen te vangen. Beversporen zijn te verwachten en soms springen de reeën voor ons weg. De struintocht vraagt wel enige conditie in verband met klauteren over omgevallen bomen. Met de juiste kleding een prima kans om het hoofd leeg te laten waaien.

Tip: laarzen aan, regenkleding mee. Als u wilt kunt u ook een fototoestel en verrekijker meenemen. Deze excursie is geschikt voor het hele gezin, maar niet voor mindervaliden. Kosten, inclusief kopje koffie /thee /limonade vooraf: volwassenen zes, kinderen drie euro. Aanmelden wordt op prijs gesteld maar is niet verplicht. Inlichtingen te verkrijgen bij Gijsbert Peelen 06 10864179.