Weekmenu Bemmels afhaalpunt

BEMMEL - Op maandag 18 september kunnen inwoners van heel Lingewaard tussen 17.00 en 18.00 uur het volgende menu afhalen: Salade, lasagna én een toetje.

Deze maaltijd kost vier euro en wordt bereid door een enthousiaste groep vrijwilligers. Het afhaaladres is Cuperstraat 9 te Bemmel. Gevraagd wordt zelf drie afsluitbare bakjes mee te nemen! "Wilt u ook genieten van zo’n heerlijke verse maaltijd dan moet u zich wel van te voren even inschrijven via het SWL Meldpunt. Er is namelijk maar een beperkte hoeveelheid menu’s beschikbaar. Inschrijven kan op maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via 088 2552555.

Het Bemmels afhaalpunt is een initiatief van buurtbewoners in samenwerking met SWL. Meer informatie wordt gegeven door Wil van den Hurk (088 2552550).

God en de kunst van het vissen

HUISSEN - De kerk is als een scheepje, een bootje vol vissers, waarin alles van het leven opgevist wordt, naar boven kan komen. En soms ook niet. Leven en liefde, om die te vinden, moet je juist zoeken. Leven en liefde liggen niet kant-en-klaar om door te geven.

Er zijn dagen dat je niets vangt, geen enkele beet. Weet dan en geloof dan: vissen is niet gebaseerd op zekerheid, maar op vertrouwen. En de kunst van geloven gaat minder om geloofszekerheid en geloofsinhoud, maar meer om geloofsvertrouwen en een manier van leven.

Vissen vraagt geduld. Mensen willen vaak té snel té veel over God vastleggen. We willen God vangen in onze woorden en beelden. Wij willen God vastpakken. Nu, hier, en maken zo een afgod, een gouden kalf. Daar dansen we om heen. Onze God, ons geloof – maar het is de verkrampte vreugde van vermeende zekerheid. De grootste zonden in het geloof, in de liefde, in het leven… is ons ongeduld. Geloven is niet een kunstje om God te vangen, maar de kunst om in het leven te staan met wachten en vertrouwen (ds. Matthijs Glastra).

Kerkdienst Protestantse Gemeente Huissen, zondag 17 september, 10.00 uur, ds. Matthijs Glastra. Met koffie/thee na afloop. En de kerk is ook iedere vrijdagmiddag open van 14-16 uur. U bent van harte welkom!