Afbeelding
Foto:

Opgave muzieklessen bij Stedelijke in Huissen

HUISSEN - De vakanties zijn voorbij en de repetities en muzieklessen beginnen bij de Stedelijke Muziekvereniging Huissen ook weer. Je kunt je voor die muzieklessen weer opgeven. Niet alleen voor de jeugd; ook voor volwassenen is het een leuke hobby om een instrument te leren bespelen.

Voor de jonge leerlingen hebben we de cursus Muziek Maak Je Zelf. Bij voldoende deelname gaat die eind september weer van start. Opgave voor 24 september. Deze cursus Algemene Muzikale Vorming beoogt bij kinderen het plezier in het zelf muziek maken te stimuleren en de kinderen kennis te laten maken met de muziekinstrumenten, die in een orkest voorkomen. De kinderen leren muzieknoten lezen; op een blokfluit spelen en samen zingen. De afsluiting van de cursus van 15 lessen is een diploma uitreiking met een optreden voor de ouders en een optreden van het orkest. De cursus is voor leerlingen van groep 4 tot en met 7. De lessen zijn wekelijks op vrijdagmiddag van 15.45-16.45 uur.

Volwassenen en oudere jeugd kunnen les krijgen op alle instrumenten, die in een harmonie orkest voorkomen. Voorbeelden zijn: fluit, klarinet, trompet, saxofoon, bariton, trombone, hoorn en slagwerk. Je kunt ook pianoles krijgen bij de Stedelijke. Je krijgt les van gediplomeerde docenten. Bij de Stedelijke Muziekvereniging Huissen is ook een leuk leerlingenorkest waar je samen kunt spelen met andere leerlingen. We proberen leerlingen zo snel mogelijk daarin mee te laten spelen. De lessen zijn in Muziekgebouw Het Stedium, Muntstraat 10. Info of aanmelden via: 06 21844411, secr.sbsmh@stedelijkemuziekhuissen.nl of www.stedelijkemuziekhuissen.nl.