Foto: Gerdien Jansen.
Foto: Gerdien Jansen. Foto:

Geslaagd Festival

Under the Milky Way

HUISSEN - De weergoden waren het festival voor het tweede achtereenvolgende jaar gunstig gezind. Waar in de omgeving de plensbuien ‘s middags neerdaalden, bleef het op het festivalterrein beperkt tot een enkel miezerig buitje. Vanaf ’n uurtje of drie brak de zon weer door.

Bezoekers wisten het festivalterrein al vroeg te vinden. Toen de Utrechtse band Vokatus om 13.00 uur het festival opende begonnen ook de kinderactiviteiten. Tientallen kinderen vermaakten zich prima op hun eigen kinderweide. Dit jaar was er gekozen voor het thema 'Magic'. DJ Gus en zang van Sara, Anniek en Karlijn zorgden voor de muzikale ondersteuning op de kinderweide. Eind van de middag oogstte singer-songwriter Nick van Wijk veel waardering en menig muziekliefhebber leunde op de beachweide achterover om even bij te komen van de rockachtige muziek op het festivalterrein.

De line-up van de avond werd ingezet door Home for Supper met hun catchy poprocksongs. Ondertussen zorgden local heroes Misty Giants in de kleine maar o zo knusse Quilty PLeasure Kot voor een ongekende sfeer met hun rockcover werk. Na onder andere The Silverfaces en Tricklebolt was het headliner Black Bottle Riot die het volle festivalterrein met de Southern Rock op zijn wenken bediende. Vét Zeppullin, een lokale gelegenheidsformatie, zorgde met een ode aan Led Zeppelin voor een vette afterparty-afsluiting van het festival. Volgend jaar is het eerste lustrum op 1 september.