Bijdragen voor clubs

LINGEWAARD - Opnieuw profiteren deze maand enkele Lingewaards verenigingen van het Vlinderfonds. Drumfanfare Eska uit Bemmel krijgt drie trompetten geschonken. Het gezelschap wil de kornetten waarop nu nog wordt gespeeld vervangen. De instrumenten zijn versleten. Bovendien zijn de nieuwe trompetten geschikter voor jeugdige leerlingen.

Eska timmert onder meer aan de weg door deelname aan het Blazersbende-project voor basisscholen. Ook de jubilerende voetbalvereniging SC Angeren valt in de prijzen. De club krijgt een nieuwe AED, een apparaat dat het hartritme kan herstellen bij een hartstilstand. De bestaande AED voldoet niet meer aan de geldende eisen. Carnavalsvereniging De Geintrappers uit Bemmel krijgt een bijdrage in de aanschaf van kostuums voor de dansgarde.

Concertagenda

Het SVW Piratenkoor uit Huissen en Schip Ahoy uit Angeren verzorgen ter gelegenheid van het zilveren jubileum van het Vlinderfonds in totaal zeven optredens voor alle senioren van Lingewaard. Het eerste zangconcert was 6 september in de NH-kerk in Angeren door het Huissense koor, dat 22 september optreedt in Sancta Maria in Huissen (19.30 uur) en op 20 oktober in Liduina in Bemmel. Schip Ahoy begint 25 oktober voor de ouderenvereniging Haalderen. Op 8 november staat het koor in De Lingehof in Bemmel, op 17 november wordt opgetreden voor de Stichting Ouderen Doornenburg en het laatste concert is op 21 november voor Sint Jozef in Gendt.