Afbeelding

Bibliotheek Doornenburg feestelijk geopend

DOORNENBURG - Wethouders Theo Jansen en Helga Witjes openden zaterdag 9 september de nieuwe Bibliotheek in Doornenburg. Met deze bibliotheek opende Bibliotheek Gelderland Zuid haar 25ste vestiging.

Bibliotheek Doornenburg is een compacte bibliotheek met een collectie romans voor volwassenen en grootletterboeken, toegespitst op de inwoners van Doornenburg. In de bibliotheek is een leestafel en een online werkplek waar je onder meer gebruik kunt maken van PressReader, een online dienst die ruim 4.300 kranten en tijdschriften uit honderd verschillende landen aanbiedt.

Wie een specifieke titel zoekt, kan gebruik maken van alle boeken, cd’s of dvd’s van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Reserveer online, via de Bibliotheek Wise-app of in de bibliotheek uit de collectie van bijna een half miljoen items, dan komt jouw reservering vanzelf naar de bieb in Doornenburg toe.

De meeste kinderen in Doornenburg maken al gebruik van de bibliotheek in Basisschool De Doornick, die in samenwerking met de Bibliotheek Gelderland Zuid is opgezet. Basisschool De Doornick is een van de veertig basisscholen die bij de Bibliotheek Gelderland Zuid gebruik maakt van het project ‘Bibliotheek op school’. Met een wisselende aangepaste boekencollectie en diverse leesbevorderingsactiviteiten, werkt De Doornick samen met de bibliotheek en de ouders aan het vergroten van leesplezier bij leerlingen.

Afbeelding