Stichting Welzijn Ouderen Gendt 25 jaar

GENDT - In het jaar 2017 bestaat het SWOG volgens de statuten 25 jaar. In de statuten worden de namen van mevrouw A de Klein-Nienhaus en de heren A. Modde en H. Basten als oprichters vermeld. Het statutaire doel was 'met inspraak van ouderen, het behoud van de zelfstandigheid en maatschappelijke integratie van ouderen bevorderen'.

Verrassend is het dat men vijfentwintig jaar geleden in Gendt al dacht in termen die nu steeds weer terug keren. In die tijd werd net zoals nu het geval is gebruik gemaakt van professionele ondersteuning, toen van het SWOBO. Geld kwam en komt nog steeds uit subsidies, eigen bijdragen van de deelnemers en schenkingen en legaten. Destijds bestond het bestuur uit dertien mensen nu uit zeven. Op dit moment zijn wekelijks ongeveer vijfhonderd deelnemers educatief, sportief, recreatief en sociaal bezig met eenentwintig verschillende activiteiten, verdeeld over 32 activiteitengroepen. Bij iedere activiteitengroep functioneert een vrijwilliger als coördinator die de brug vormt tussen het bestuur en de deelnemers. Een aantal groepen staat onder leiding van professionele docenten.

Op zondag 22 oktober vanaf 10.00 uur komen alle deelnemers in een besloten bijeenkomst samen ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum in de Providentia in Gendt. Het bestuur heeft er voor gekozen om geen receptie te houden. Vanaf 14.00 uur ’s middags is de Providentia vrij toegankelijk voor de partners van de deelnemers, voor deelnemers uit het verleden en voor eenieder die belangstelling heeft voor onze activiteiten. Er wordt een verloting gehouden waarmee mooie prijzen te winnen zijn.