Gluren bij de Buren

LINGEWAARD - Zaterdag 23 september van 15:00 tot 17:00 uur verzorgen statushouders uit de gemeente Lingewaard een bijeenkomst in de theaterzaal van cultureel centrum De Kinkel (Van Ambestraat 1, Bemmel).

Deze bijeenkomst is op initiatief van de statushouders en wordt begeleid door Vluchtelingenwerk Lingewaard. Tijdens deze bijeenkomst zullen zij aan hun nieuwe buren iets laten zien en ervaren van de gebruiken en gewoontes uit hun eigen geboortestreken. De bijeenkomst heeft aldus de titel “'Gluren bij de Buren' meegekregen. Niet geheel toevallig valt het evenement samen met de landelijke Burendag.

Zij willen iedereen uitnodigen om te komen genieten van hun eigen gebruiken en gerechten zoals zij die meegenomen hebben van hun geboortegrond, als teken van dank aan de gemeenschap waarin zij opgenomen worden.

Wethouder Helga Witjes, onder andere verantwoordelijk voor inburgering en vluchtelingenwerk, zal namens de gemeente Lingewaard de bijeenkomst bezoeken.

Iedereen is welkom binnen te lopen. "We zouden het echter zeer waarderen indien u van plan bent om te komen, ons daarvan op de hoogte te stellen. U kunt dat doen door een mailtje te sturen aan lingewaard@vwon.nl onder vermelding van Gluren bij de Buren en het aantal mensen dat van plan is ons te bezoeken", aldus cliënten en medewerkers van Vluchtelingenwerk Lingewaard.