Opfrissertje

voor hondenliefhebbers

LINGEWAARD - Veel mensen genieten van hun hond; vaak echter krijgen de Wijkplatforms meldingen van overlast, veroorzaakt door onder andere hondenpoep. Hieronder een opfrissertje voor de hondenbezitters, de tekst is ook te lezen op de gemeentesite.

Hondenbeleid van de Gemeente Lingewaard

Binnen de bebouwde kom mogen honden bijna overal komen. Honden moeten overal aangelijnd zijn, behalve in de hondenlosloopgebieden.

Op kinderspeelplaatsen, bij en in zandbakken en op speelweides mogen honden niet komen (ook aangelijnde honden niet). Dit verbod geldt niet voor ‘honden in functie’, zoals blindengeleidehonden of honden die ervoor hiervoor opgeleid worden.

Hondenpoep opruimen

U bent verplicht de hondenpoep op te ruimen behalve in de losloopgebieden en uitlaatstroken, dit om overlast te voorkomen.

Voor opruimmiddelen, zoals zakjes, kunt u terecht bij de dierenspeciaalzaken.

Hondenuitlaatstroken

Uitlaatstroken zijn te herkennen aan de blauwe borden met de tekst 'Uitlaatstrook voor honden'. Ook hier moet uw hond aangelijnd zijn.

Hondenlosloopgebieden

Hondenlosloopgebieden zijn herkenbaar aan de bordjes ‘losloopgebied’. Honden mogen daar alleen onder toezicht en onder controle loslopen.

De regels betreffende het hondenbeleid en de boetes voor het niet nakomen van deze regels vallen onder de APV van de gemeente Lingewaard artikel 2:57 en 2:58, u kunt dit nalezen op Overheid.nl.