Afbeelding
Foto:

Thema-avond over Ghana

BEMMEL - Op donderdag 21 september zal er 's avonds om 20.00 uur een thema-avond over Ghana zijn in het bijgebouw 'Koinonia' bij de protestantse kerk in Bemmel. De protestantse kerken van Lent, Oosterhout, Ressen, Bemmel, Angeren en Gendt-Doornenburg ondersteunen een project in het noorden van Ghana.

Ghanese boerinnen verzamelen noten van de Karitéboom, die daar groeit. De noten worden gekookt, gemalen en verwerkt tot karitéboter. Deze boter wordt verwerkt in allerlei crèmes voor de cosmetische industrie. De kerk helpt bij het verbeteren van het productieproces, zodat de Ghanese vrouwen er een goed inkomen aan kunnen verdienen. Zo kunnen ze hun gezinnen onderhouden en hun kinderen naar school sturen.

Gonda de Haan, regio-coördinator van Kerk in Actie in Utrecht, geeft deze avond een powerpointpresentatie over dit project in Noord-Ghana. Iedereen die geïnteresseerd is in dit project, is welkom. Koinonia zal geopend zijn vanaf 19.30 uur, om 20.00 uur begint de presentatie. De kerk staat in de bocht Teselaar/ Dorpsstraat in Bemmel.