Afbeelding
Foto:

Optreden Cantilene in Liduina Bemmel

BEMMEL - Op donderdag 28 september om 19.30 uur treedt zangvereniging Cantilene op in de recreatiezaal van wooncentrum Liduida in Bemmel aan de Gouden Appel 120.

Gemengde zangvereniging Cantilene werd op 12 december 1979 opgericht. Al vanaf diezelfde datum staat het koor onder leiding van Gerard Rutjes die na al die jaren nog steeds met veel enthousiasme de dirigeerstok hanteert!

De naam die toen werd gekozen, 'Cantilene' (liefelijk gezongen lied) bleek al direct een gouden greep te zijn. Cantilene zong regelmatig op kooravonden, tijdens kerstvieringen en kreeg in de loop der jaren zo haar regionale bekendheid. Cantilene kent een zeer gevarieerd repertoire. Tijdens de uitvoeringen staan er diverse muziekstukken op het programma, zoals het Slavenkoor van Verdi of het Ave Verum van Mozart, maar ook de muziek van Eric Clapton of Leonard Cohen wordt gezongen.

Al sinds 1980 verzorgt Cantilene elk jaar een jaaruitvoering. Donateurs, familie en ook vele andere muziek- en zangliefhebbers weten dan hun weg naar de concertzaal te vinden. Ook worden er regelmatig optredens verzorgd in de verzorgingshuizen, tijdens kerkdiensten in diverse ziekenhuizen en begeleidt het koor elk jaar de bedevaart naar Kevelaer. Kortom, het is een vereniging waar het goed zingen is!

Liduina, onderdeel van RijnWaal Zorggroep, zet haar deuren ook open voor mensen uit de omgeving. Iedereen is welkom om dit optreden bij te wonen tegen betaling van 7,50 euro per persoon. Dit is inclusief koffie of thee en een consumptie. De kaartverkoop is bij de ingang van de zaal.