Afbeelding

Geert Roelofs en Jacques Hoogveld exposeren

ANGEREN - Het is weer gelukt een mooie expositie in te richten in de etalage van de voormalige schoenwinkel Bouwman aan de Jan Joostenstraat 20 in Angeren.

Na exposities in De Kijkruit Gendt, de Mea-Vota kunstroute exposeert Geert Roelofs, voormalig onderwijzer in Angeren, nu zijn werken in Angeren. De expositie toont enkele aquarellen, acryl-schilderijen en een zwart/wittekening. Daarnaast zijn er recente werken te zien met als thema: gebouwen bij een brug aan het water. Met een speciaal eigengemaakte schildertechniek; saté-prikkers als penseel en gebruik van gewone huisverf, worden getekende stadsgezichten kleurrijk ingevuld. Als inspiratiebron voor deze serie golden de menselijke bouwactiviteiten bij een rivier of brug in een stad of dorp. Deze schilderijen ademen een sfeer van herinnering met een globale kleurrijke weergave van de werkelijkheid.

Jacques Hoogveld uit Angeren volgde cursussen boetseren in Bemmel bij de Open Academie en in Nijmegen bij De Lindenberg. Ook heeft hij daar met de draaischijf gewerkt. Veel van zijn werk is nu te zien, waaronder vier verschillende vrouwenfiguren, man met big, dieren en gedraaide potten. Jacques werd geïnspireerd door zijn omgeving en de mensen om hem heen. De expositie duurt van 14 september tot 25 oktober.