Zuur maakt ziek!

BEMMEL - Voor veel mensen is niet bekend dat allerlei gezondheidsklachten kunnen voortkomen uit het verzuren van het lichaam. Voeding, stress, medicijnen en overmatige spierbelasting produceren na verbranding zure afvalstoffen. Uw lichaam moet deze kwijt om de zuurgraad van het bloed op een constant niveau te houden. Voorbeelden van zure afvalstoffen zijn urinezuren, melkzuren, vetzuren, azijnzuren, looizuren en oxaalzuren.

Door ons huidige voedingspatroon met veel dierlijke eiwitten, suikers, vetten, alcohol, koffie en frisdranken, en door onze onregelmatige en vaak stressvolle levensstijl, produceert het lichaam veel zure afvalstoffen.

Omdat het lichaam deze niet allemaal kan uitscheiden of neutraliseren, worden de zuren in de verschillende delen van het lichaam opgeslagen. Vooral na het veertigste levensjaar en na de menopauze nemen de zure afzettingen in de gewrichten, het bindweefsel, de spieren en de bloedvaten in een snel tempo toe; het lichaam verzuurt, met als gevolg klachten als bijv. spierpijnen, gewrichtspijnen, moeheid, huidklachten, schimmelinfecties en ontstekingen.

Wanneer u last heeft van verzuring dan moet u het lichaam gaan ontzuren. Opgebouwde zuurresten worden dan uit het lichaam verwijderd. Ontzuren kan door het drinken van basisch water, speciale ontzurende kruidenthee, ontzurende baden en supplementen met veel basische voedingstoffen.

Een ontzuurd lichaam is veel minder vatbaar voor gezondheidsklachten en zorgt voor mobiliteit, vitaliteit en dagelijkse energie. Meer informatie over het ontzuren van het lichaam? Kom naar Dio van Appeldoorn, Dorpsstraat 45, Bemmel.

Vleischkeuren in Huissen

HUISSEN - Donderdag 21 september is het Vleiskeuren. Al vele jaren wordt dit ook gevierd op het Van Wijkplein. Vorig jaar was bakker Engelen uitgeweken naar het centrum van Huissen door de afwezigheid van een slager op het Van Wijkplein.

Dit jaar is er samenwerking ontstaan tussen de nieuwe zaak New York Pizza, Bakkerij Engelen, Bloembinderij Dorethé en van De Zilverkamp slagerij Peters en de Fruitcompany.

Samen gaan ze een mooi feestje maken op het Van Wijkplein dus iedereen is welkom voor een hapje en drankje en natuurlijk worden er weer oliebollen en appelbeignets gebakken.

Verder is er bij deze winkels mee te doen aan de verloting. In de dagen voorafgaand kan iedereen bij een aankoop van bovengenoemde winkels een bon in vullen om mee te dingen naar een complete barbecue voor tien personen. De uitreiking van de prijs is op donderdagavond om 20.00 uur. U dient hiervoor wel aanwezig te zijn om de prijs in ontvangst te nemen.