Afbeelding

Succesvolle jongdierendag bij

Betuwse Kleindier Vereniging

GENDT - Op de jongdierendag van de Betuwse Kleindier Vereniging, die op zaterdag 16 september in De Leemhof plaatsvond, zijn liefst 182 jonge konijnen, hoenders en watervogels door deskundige keurmeesters gekeurd.

Deze jaarlijkse keuring wordt gedaan om te bepalen welke dieren het meest geschikt zijn voor tentoonstellingen en voor de fok. Mede dankzij enkele donateurs en sponsoren was de keuring vrij toegankelijk voor publiek. Vele belangstellenden uit Lingewaard maakten de keuring mee en bewonderden de dieren. Ook konden zij bij de aanwezige fokkers terecht om informatie en advies in te winnen over het houden en aanschaffen van kleindieren.

De grote winnaar was Berry Bakker uit Angeren. Hij had zowel de beste grote hoender (Wyandotte Roodporcelein) als de beste dwerghoender (Wyandottekriel Roodporcelein). Het beste konijn was een Rexdwerg Castor van Henk Huisman uit Gendt. De beste watervogel was een kastanje-eend wit van Theo Janssen uit Huissen.

De fraaiste collectie van drie dieren was bij de grote hoenders van Berry Bakker uit Angeren (Wyandotte Roodporcelein), bij de dwerghoenders van Hans Peters van Nijenhof uit Bemmel met een collectie Sebrights, bij de konijnen van Henk Huisman uit Gendt met een collectie Rex Castors, en bij de watervogels van Theo Janssen uit Huissen.

De komende maanden bezoeken de leden van BKV diverse shows waaronder op 10, 11 en 12 november de jubileumshow van de kleindiervereniging uit Lobith en de grote Gelderlandshow met ruim 2.500 dieren die op 15, 16 en 17 december in Wijchen plaatsvindt.

Afbeelding