Online nieuwsberichten lezen zonder computer

LINGEWAARD - Mensen met een visuele handicap of een leesbeperking kunnen vanaf nu zonder computer, tablet of smartphone op de hoogte blijven van het laatste online Hét Gemeente Nieuws in Lingewaard. Alleen een internetaansluiting is nodig.

Het hulpmiddel, de Webbox 3 (zie foto), zorgt ervoor dat alle nieuwsberichten voorgelezen worden. De bediening is met slechts vijf knoppen en een gesproken menu zeer eenvoudig.

De Webbox 3 leest ook regionale en landelijke kranten voor, maar kan meer, zoals de ondertiteling uitspreken bij het NOS nieuws en films, reisinformatie geven, hoorspelen en opgenomen radioprogramma's uitzenden.

Tijdens het Oogcafé Lingewaard op 7 oktober kunnen belangstellenden de Webbox 3 zelf uitproberen. Evenals andere hulpmiddelen zoals leesloeps, aangepaste klokken en spelletjes. Van 14.00 tot 16.00 uur is iedereen van harte welkom in het gebouw van de Stichting Welzijn Lingewaard, Cuperstraat 9 in Bemmel.

Neem voor meer informatie of aanmelding voor het Oogcafé Lingewaard contact op met Joke van Rijswijk, e-mail: jokevanrijswijk@xs4all.nl, 026 3813386.