Ingezonden brief

Hoe simpel kan het zijn?

Donderdag, 21 september jl. was ik aanwezig bij de raadsvergadering van de gemeente Lingewaard (De Valom), waar in een spoeddebat, aangevraagd door de SP, veel werd gediscussieerd over misstanden bij de beoordeling en toekenning van de WMO-voorzieningen.

Maar hoe simpel kan het zijn? Als de gemeente Lingewaard gewoon doet wat het moet doen, namelijk eerlijk en volgens de regels werken, dan is dit gedoe helemaal niet nodig en melden zich in dat geval geen boze en teleurgestelde burgers.

Nu komt er een onderzoek. Wat weer veel geld en tijd kost, dat goed aan andere zaken zou kunnen worden besteed. Bijvoorbeeld t.b.v. het afvalbeleid. Om het huidige ophaalschema te handhaven moet 70.000 euro extra worden geïnvesteerd, om te voorkomen dat het ophalen van het afval van een keer per twee weken gewijzigd moeten worden in een keer per vier weken. De raad vindt dit ongewenst en stelde dat het betreffende bedrag toch maar geïnvesteerd moet worden.

De wethouder vond daarvan: "dat de raad daar wel heel gemakkelijk mee om gaat, uiteindelijk moet hij wel op de centen letten!" Is dit niet strijdig met eerder genoemde 'WMO-verhaal'?

Ik volg sinds drie jaren alle ambtelijke info- en politieke avonden en de raadsvergaderingen. Het valt mij op dat dit soort zaken geregeld voor komen. Wat kunnen wij hier aan doen? Inwoners van Lingewaard, ga in maart 2018 zoveel mogelijk stemmen, zodat er een ander college komt en een raad waar meer dualisme is.

Ik houd hoop en blijf de Lingewaardse politiek volgen.

Cobie Wagener, Gendt