Afbeelding
Foto:

Truckrun bulderend succes

GENDT – Afgelopen zaterdag reed voor de veertiende keer een enorme stoet van vrachtwagens en een aantal Amerikaanse politiewagens van de DAPD door Lingewaard en Overbetuwe. Liefst 126 wagens deden mee, met daarin 156 passagiers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking die zo een fantastische avond beleefden.

De stoet rijdt iedere jaar dezelfde route maar veranderd om het jaar van rijrichting. Zo reed de luidde karavaan dit jaar vanuit Gendt naar Doornenburg, Angeren, Huissen, Bemmel, Elst, Haalderen en Ressen. Van ver hoor je ze al aankomen, waardoor er in alle dorpen flink wat toeschouwers uitliepen om het spektakel te aanschouwen.

Dat spektakel begon echter al ’s middags in Gendt, waar alle vrachtwagens verzamelen op het Julianaplein. In lange rijen staan de blinkend gepoetste kolossen opgesteld in afwachting van de avondrit. In Gendt komen de truckers na de tour door de regio ook weer terug. De rotonde op de Langstraat keert dient als keerpunt waarna te vrachtwagens elkaar tegemoed rijden en het claxonneren werkelijk oorverdovend wordt. In de cabines zie je - zeker op dit stuk van de route - dan ook enkel lachende chauffeurs én passagiers.