Foto: Henk Sluiter
Foto: Henk Sluiter Foto:

Informatieve Dag van de Ouderen in Angeren

ANGEREN - Afgelopen vrijdagmiddag 29 september waren ruim zeventig ouderen bijeen in het Dorpshuis van Angeren voor de viering van de Internationale Dag van de Ouderen. Deze was georganiseerd door de Stichting Actieve Senioren Angeren.

Na de opening door de voorzitter Corry Wijlhuizen werd er koffie en thee met cake geserveerd. Daarna gaven Bianca Jongmans en Bonnie Thomassen, twee wijkagenten van Huissen en Angeren, voorlichting over de verschillende manieren van criminaliteit waar vooral ouderen mee te maken krijgen. Genoemd werden de babbeltrucs aan de deur en de telefoon. Zij gaven diverse tips om vooral diefstal te voorkomen.

Ook was gelegenheid tot het stellen van vragen. Hier kwam naar voren dat de politie niet erg zichtbaar is, weinig blauw op straat. Het politiebureau is ver weg en niet alle ouderen zijn bekend met het internet.

Na het informatieve gedeelte zorgde Ben Wissink met zijn 'Sax on tour'-show voor ontspanning. Op zijn saxofoons speelde hij liedjes van vroeger. De meeste bezoekers kenden deze liedjes van onder meer Caterina Valente en Freddy Quinn en zongen mee. Behalve zijn saxofoons had Ben ook nog een soort 'houten xylofoon' uit Indonesië meegebracht. Daar speelde hij twee nummers op. Tussendoor vertelde Ben leuke sketches en grappen die goed op de lachspieren werkten.

Rond kwart over vijf was de bijeenkomst afgelopen en ging iedereen naar huis. Van deze bijeenkomst zijn foto’s gemaakt. Deze staan binnenkort op de website van de Stichting Actieve Senioren Angeren (www.sasa-angeren.nl).