Afbeelding
Foto:

Jubilate nog springlevend

GENDT - Op 14 oktober verzorgt Gemengd Koor Jubilate voor de tiende achtereenvolgende keer hun jaarlijkse korenavond samen met de Burchtsanghers uit Doornenburg en De Bronzen Stemmen uit Beuningen.

Ditmaal wordt het zangfestijn in de vernieuwde Providentia, Dorpstraat 5, Gendt gehouden en dat betekent meer zitplaatsen voor de gasten(!). Zij kunnen, zoals ieder jaar, gratis genieten van drie voortreffelijke koren en bovendien meedoen met de grote verlotingmet leuke prijzen in de pauze.
Het repertoire van het Beuningse koor, net als bij Jubilate onder leiding van Mathieu van der Burgh, is vooral vrolijk en meedeinend (Sierre madre del sur, Rot ist der Wein); de Burchtsanghers, onder leiding van Wim Reinders, zoeken het meer in romantische softpop (onder andere Fields of Gold van Sting, Can't stop falling in love van Elvis Presley), terwijl Jubilate onder andere de middeleeuwse liefde bezingt (als ick u vinde), een Indiaans lied (the river is flowing), en andere stemmige liederen ten gehore brengt.
Het belooft een mooi zangspektakel te worden op 14 oktober, aanvang 19.30 uur in de Providentia te Gendt.