Afbeelding
Foto:

Lezing/boekpresentatie

over Annie E. in Theaterkerk Bemmel

BEMMEL - Op vrijdagavond 10 november (20.00 uur) vindt er in de Theaterkerk van Bemmel een lezing/boekpresentatie plaats over het leven van Annie E. Dit naar aanleiding van het nieuwste boek van de schrijver Michel Bongers, getiteld: Annie, het bizarre leven van een Bemmelse huisvrouw.

Op 1 mei 1962 zakt de Bemmelse tuinder Piet Evers (62) dodelijk ineen als hij een paar slokken koffie neemt waar het landbouwgif parathion in zit. 12 jaar later (26 april 1974) wordt zijn weduwe, Grada Evers-Francissen (79), met ingeslagen schedel, dood gevonden in haar bejaardenwoning.

In beide gevallen valt de verdenking op dochter Annie, moeder van vijf kinderen. Zij zou 'vat en moet' om het leven hebben gebracht. In de eerste zaak wordt ze vrijgesproken, in de tweede zaak veroordeeld tot 12 jaar cel. Wie is Annie en wat is er met haar gebeurd? En wat betekende deze zaak voor Bemmel? Een halve eeuw na dato stoft de auteur het dossier Annie E. opnieuw af.

Wellicht dat tijdens de presentatie in de Theaterkerk ook A.F.Th. van der Heijden aanwezig is. Net als Bongers is Van der Heijden gefascineerd door Annie. In zijn sleutelromans Het hof van Barmhartigheid en Onder het Plaveisel het moeras is Annie E. uit Bemmel een van de hoofdpersonages onder de noemer Hennie A. uit Lummel.

Het boek Annie, het bizarre leven van een Bemmelse huisvrouw is vanaf 11 november te koop bij De Toren van Bemmel en de Bruna-winkels in Bemmel, Gendt, Huissen en Elst.